Julgeolekudebatil arutleti eelkõige Eesti kaitsevõime üle

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Kaitseväe ja liitslaste tehnikat sai näha alles äsja- Eesti vabariigi aastapäevale pühendatud paraadil Narvas.
Eesti Kaitseväe ja liitslaste tehnikat sai näha alles äsja- Eesti vabariigi aastapäevale pühendatud paraadil Narvas. Foto: Raigo Pajula/Postimees

Eelmisel nädalal Tapal peetud julgeolekudebatil, kus väitlesid riigikokku pürgijad, keskenduti eelkõige Eesti kaitsevõimele ja selle parandamise võimalustele.

Kohal olid kuue erakonna esindajad: Marko Pomerants (IRL), Rannar Vassiljev (SDE), Anti Poolamets (EKRE), Leo Aadel (reformierakond), Pavo Raudsepp (RÜE, kandideerib Järva- ja Viljandimaal) ja Emil Rutiku (EVE). Viimane ühines debatiga poole pealt. “Keskerakond oma esindaja saatmisega hakkama ei saanud,” märkis debatti juhtinud reservis olev brigaadikindral Urmas Roosimägi ühe suurema erakonna esindamatuse kohta.

Kaitseväest rääkides tõstatas Pavo Raudsepp teema, et aega peaksid teenima kõik noormehed. “Need, kes tervise tõttu ei saa või hariduse pärast ei sobi, peaks läbima asendusteenistuse,” tõi ta välja. Raudsepp leidis, et asendusteenistuses olijad võiksid olla näiteks parameedikud või kas või köögis süüa teha. “Miks peaksid panustama ainult need, kes on võimekamad?” küsis ta retooriliselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles