Pingviinide paraad muutus Mutionu peoks ehk Saame kokku Tomi juures

Aarne Mäe
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu liige Lembit Kaljuvee abi­kaasaga.
Riigikogu liige Lembit Kaljuvee abi­kaasaga. Foto: Meelis Meilbaum

Tänavused Eesti sünnipäeva pidustused rõõmustasid virulasi, sest riik tuli siia oma kõrgeimas esindatuses ise kohale: Rakveres andis president üle teenetemärgid, Narvas toimus paraad ja Jõhvis riigipea vastuvõtt.

Kuid sellest kõigest said osa ka paljud siinsed toitlustus- ning ööbimisasutused, samuti juuksurid ja õmblejad, sest näiteks Rakveres tehti pealinnast saabudes peatus, et enda soeng mõnes siinses salongis pidulikuks puhuks korda teha, samuti oli virulaste osakaal tähtsa peo toimumiskoha tõttu 850 kutsutud külalise hulgas tavalisest suurem.

Kui pidulised vihmasel Eesti iseseisvuspäeva õhtul Jõhvi poole liikusid, tuli neile rivis vastu päevaselt paraadilt naasvat sõjatehnikat, mis kindlasti sisendas nii kindlust kui ka aukartust. Ida-Virumaal teede ääres märgatud politseiautod kandsid sinimustvalgeid lindikesi ning see süvendas turvatunnet veelgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles