Teatrisõbrad, pöidlad pihku!

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Viimase öö õiguse” lavastaja Raivo Trass.
“Viimase öö õiguse” lavastaja Raivo Trass. Foto: Marianne Loorents

Virulastel on põhjust rahvusvahelisel teatripäeval, 27. märtsil, kui tunnustatakse teatri tipptegijaid aastal 2014, Rakvere teatri lavastajatele ja näitlejatele pöialt hoida. Kriitikule ka.

Parima lavastaja auhinnale kandideerivad Raivo Trass lavastusega “Viimase öö õigus” ja Andres Noormets lavastustega “Deemonid” (Vanemuine), “Mandel ja merihobu” (Endla) ja “3 õde” (Rakvere teater).

Parima naispeaosatäitja nominent on Marin Mägi-Efert Olga rolliga lavastuses “3 õde”, naiskõrvalosatäitja nominent Ines Aru lavastuses “Üks pealuu Connemaras”.

kadrinoormets on etenduskunstide auhinna nominendiks esitatud lavastuste “Siseturism” (Rakvere teater), “darks in blues” (Augusti TantsuFestival) ja “procedure of beauty” (Sõltumatu Tantsu Lava) eest.

Reet Neimari nimelisele kriitikaauhinnale on Eesti Teatriliidu juhatus esitanud Pille-Riin Purje 2014. aasta jooksul eri meediakanalites ilmunud retsensioonide eest. Neist mõnigi vaatleb süvitsi Rakvere teatri lavastusi.

Teatripäevapidu toimub tänavu rahvusooperis Estonia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles