Viiul ja akordion annavad kontserdi

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Duo Askou//Andersen.
Duo Askou//Andersen. Foto: Askou//Andersen

Lääne-Virumaa Keskraamatukogus kõlab teisipäeval, 3. märtsil kell 18 kontsert, kus esineb Duo Askou//Andersen – viiuldaja Hanne Askou (Taani) ja akordionist Frode Andersen (Norra).

Duo Hanne Askou (viiul) ja Frode Andersen (akordion) esitab oma kontsertidel Eestis klassikalisi ja kaasaegseid palu heliloojatelt nagu Carl Nielsen (1865-1931), Pelle Gudmundsen-Holmgreen (s. 1932) ja Jexper Holmen (s. 1971) ning rahvamuusika töötlusi.

Duo Askou//Andersen loodi 2010. aastal ning nende mitmekülgsesse repertuaari kuuluvad teiste seas Bachi, Buxtehude, Vivaldi, Corelli, Händeli, Bartoki, Stravinski, Griegi, Piazzolla, Pärdi jpt teosed.

Hanne Askou (s. 1976) on õppinud viiulit Carl Nielseni Muusikaakadeemias Odenses ja Sibeliuse Akadeemias Helsingis ning hiljem professor Felix Ayo juures Roomas. Ta debüteeris solistina Odense Sümfooniaorkestriga 2005. aastal ning on sellest alates töötanud mitme Taani orkestri ja ansambliga. Ta on andnud arvukalt kontserte nii solisti ja kammermuusikuna ning algatanud mitmeid projekte nii Taanis kui ka välismaal.

Frode Andersen (s. 1970) on pärit Bergenist Norras ning akordioni õppis ta Taani Kuninglikus Muusikaakadeemias Kopenhaagenis. Tema debüütkontsert Taanis oli 1997 ja aasta pärast ka Norras. Frode Anderseni suur huvi kaasaegse muusika vastu kajastub nii tema kontserditegevuses kui ka töös mitmete ürituste ja institutsioonide algataja ja korraldajana Taani kaasaegse muusika areenil. Viimastel aastatel on ta pühendanud rohkem aega ka teiste muusikastiilide nagu ooper, improvisatsioonid, vanamuusika ja rahvamuusika.

Duo Askou//Anderseni kontserdid Eestis ja Lätis on korraldavad koostöös Taani Saatkond Eestis ja Taani Kultuuri Instituut Eestis, Lätis ja Leedus ning toetavad Taani Kunstifond, Carl Nielseni Stipendiumi ja Solistide Ühing.

Enne kontserti annavad nad ansamblimängu töötoa Rakvere Muusikakoolis. Kontserdile sissepääs on tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles