Külalood: Pingviinivaba vabariik kasvab suuremaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein, see Kadrina Sikk.
Rein, see Kadrina Sikk. Foto: Meelis Meilbaum

Tegelikult ei meeldi mulle väljendi “pingviinide paraad” kasutamine veidi halvustavas võtmes. Tegemist on ju ikkagi Eesti presidendi korraldatava Eesti sünnipäeva ühe tähtsama üritusega.

Samas meeldib, et me vaba maa rahvas muutub vaimselt aina vabamaks, näeb aina enam võimalusi, kuidas ise enesele sünnimaa sünnipäev võimalikult eriliseks teha. Aina rohkem kohtame priiks saamist hiljutisest stampsest mõttekrambist, et kui sa pole pingviinide paraadi kleite näinud, siis pole sind praktiliselt olemaski.

Fakt on, et nagunii ei mahu kõik marjamaale, olgu siis riiklikule või maakondlikule. Nüüd oleneb karjamaal ringi kalpsajate nutikusest see, milliseks oma riigi sünnipäev endale tehakse. Kas piirdutakse telepurgi või arvutiekraani ees istumisega ja seal sees olijate kirumisega. Või tehakse midagi lustlikku, kui tarvis, ka enneolematut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles