Pisikesele Lahu algkoolile jääb tänavune õppeaasta viimaseks

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lahu kooli viimased õpilased Joosep, Carolin, Kassandra ja Marliis rõõmustasid kooliaasta alguses, et taas said kokku sõprade ja õpetajatega.
Lahu kooli viimased õpilased Joosep, Carolin, Kassandra ja Marliis rõõmustasid kooliaasta alguses, et taas said kokku sõprade ja õpetajatega. Foto: Meelis Meilbaum

Rakke vallavolikogu otsustas lõpetada Lahu algkooli tegevuse järgmisest õppeaastast, põhjuseks laste vähesus.

Lahu algkool on maakonna kõige pisem kool. Sel õppeaastal õpib seal neli last, kellest kolm lõpetavad sel kevadel neljanda klassi ning ühtlasi kooli.

Nii oleks praegustest õpilastest jäänud kooli vaid üks laps, kes käib tänavu kolmandas klassis. Üks Rakkes elav lapsevanem on teinud avalduse lapse esimesse klassi panekuks.

Lahu piirkonnas ei ela praegu ühtegi last, kes alustaks kooliteed aastatel 2016–2018.

“See otsus ei tulnud meile üllatusena, olime sellega arvestanud,” ütles Lahu algkooli direktor Külli Pällo. Ta nentis, et muidugi on kurb, kuid selge, et ühe-kahe lapsega kooli pidada ei saa.

Loe edasi SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles