Presidendimatk kujunes vaatamata suusalume puudumisele rahvarohkeks

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna toimunud presidendimatkal Aegviidust Jänedale osales hinnanguliselt umbes poolteist tuhat inimest.

Juba kaheteistkümnendat korda toimunud ettevõtmine on kujunenud ürituseks, kuhu minnakse kogu perega. Nii mõnigi pisike matkaline läbis teekonna vankris. Kaasas oli ka hulk neljajalgseid sõpru, kes liikumist mõistagi täiel rinnal nautisid.

Kuigi korraldajad olid hoiatanud, et viimaste päevade vihm ja soojad ilmad on rajalt lume kohati ära sulatanud ning see on paiguti jäine ja sodi täis, leidus mõnigi, kes siiski suusad kaasa haaras ning lõppevalt talvelt viimast võttis.

Ehki ka jalgsi oli  soovituslik matkata mööda kergliiklusteed, läks siiski suurem osa matkaselle ka metsarajale loodust nautima ning jäi sellega igati rahule.

Üritusele andis värvi lõbus poliitikute võistlus, kus tuli lahendada näiteks ristsõna, hokikepiga palli taga ajada,  puusuuskadega suusatada ning meestel naist  kanda. Oma võistkonna panid välja reformierakond, keskerakond ja IRL.

Pärast matka pakuti Jänedal retkelistele kehakinnitust ja meelelahutust ning külastada sai ka Jäneda lossi. Viimases sai muu hulgas selgeks, miks tegemist on just presidendimatkaga.

Presidendimatka nimetus on tulnud sellest, et Jänedal ja Nelijärvel leidub rohkesti meie riigi presidentide jalajälgi. Arnold Rüütel õppis noorpõlves Jäneda põllumajandustehnikumis, Eesti esimene president Konstatantin Päts juhtis Jänedale põllumajanduskooli asutamist ja avas oma ametiajal Nelijärvele rajatud uhke puhkekodu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles