Omavalitsustele räägitakse uuest ehitusseadustikust

Eva Samolberg
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitajad.
Ehitajad. Foto: Meelis Meilbaum

Käesoleval aastal jõustub uus ehitusseadustik, mis asendab ehitusseaduse, teeseaduse ja nn. ohutusseadused ja sisustab ümber ehitise ja ehitamise mõisted, võtab kasutusele uued mõisted nagu ehitusteatis ja kasutusteatis ning sätestab uued nõuded projekteerimistingimustele, ehitus- ja kasutuslubade väljastamisele ning ehitusvaldkonna ettevõtjale.

Lääne-Viru Omavalitsuste Liit (VIROL) korraldab 6.märtsil Rakvere ametikoolis koolituse kohalike omavalitsuste ametnikele, kus räägitaksegi uuest ehitusseadustikust.

VIROL tegevdirektori Sven Hõbemägi sõnul on koolituse eesmärgiks anda ülevaade  2015.a jõustuva uue ehitusseadustiku menetluslikest ja sisunõuetest, erinevustest täna kehtivate seadustega ning eraldi käsitletakse nõudeid, millega peab arvestama juba praegu menetluses olevate ehitus- ja kasutuslubade taotluste osas.

"Samuti saab koolitusel infot ka juhtude osas, kus hetkel on vaja ehitus-ja kasutusluba, kuid uue ehitusseadustiku kohaselt ei ole neid lubasid vaja," lisas Hõbemägi.

Koolitajaks on ehitusvaldkonna jurist ja koolitaja Tuulikki Laesson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles