Kollased juuksed, rohekas kleidike

Marko Pomerants
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Pomerants, IRL.
Marko Pomerants, IRL. Foto: Erakogu

Valimised on selleks korraks ühel pool ja Eesti rahvas on avaldanud arvamuse oma lemmikvärvi asjus. Kollane on tulnud võitjaks. Kollased juuksed, aga ka rohekas kleidike ... Või siis pigem maika, mis muidugi lühike veidike.

Miks otsustas ligi kolmandik Eesti rahvast reformierakonna poolt hääletada, jääbki ilmselt saladuseks. Teoreetilised variandid võiks olla järgmised. Inimesed pea kõigis Eesti nurkades on reformierakonna poliitikaga rahul, virisevad küll, et maa tühjeneb rahvast, et osa läheb lausa välismaale; et erakond põllumehi ei toeta ..., aga mis seal ikka parata.

On ka selline variant, et veelgi hullema olukorra ärahoidmiseks nähti keskerakondlikust valitsusest päästjana reformierakonda. Eks neid teoreetilisi põhjusi võib veel olla. Näiteks et see osa, kes muutusi ei taha, on enamuses. Sotsid rääkisid siin valimiste eel, mis nemad kõik kümne kuuga on ära teinud, mida teised pole seitsme aastaga suutnud. Aga sellist hullumeelset tempot Eesti inimene ilmselt enam väga taluda ei taha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles