Rakke jääb loodetud töökohtadest ilma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakke vana lubjatehase põletusahi jääb asula serva edasi nukrutsema, sest keskkonnaministeerium ei andnud luba kinnistu müümiseks. Nordkalk ei ole lihtsalt vanale tuhamäele tekkinud prügilat nõuetekohaselt likvideerinud.
Rakke vana lubjatehase põletusahi jääb asula serva edasi nukrutsema, sest keskkonnaministeerium ei andnud luba kinnistu müümiseks. Nordkalk ei ole lihtsalt vanale tuhamäele tekkinud prügilat nõuetekohaselt likvideerinud. Foto: Arvet Mägi

Esialgu Rakkesse kavandatud biosöetehase asukoht muutub ja see rajatakse Vägarisse Jõgeva maakonda; tehas ehitatakse kavandatust suurem ja investeeringute maht kasvab enam kui 50 miljoni euroni.

“Praegu on muutunud see, et maatükk, mille koostöös riigiga leidsime, ei sobi. Seetõttu oleme kolinud oma tehasega Vägarisse Jõgeva maakonda. Seal on eelkokkulepped maa omandamise suhtes juba sõlmitud,” rääkis tehast kavandava Baltania OÜ esindaja Jüri Roos. “Rakkes oli maa riigi oma, uus maa kuulub mitmele eraomanikule,” lisas ta.

Rakke vallavanem Andrus Blok ütles, et maatüki müügile pani käe ette keskkonnaministeerium. “Sellele jääb lubjatehase vana tuhamägi, mis on katmata,” selgitas Blok.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles