Rakvere linnuses algavad suured ehitustööd

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänasest muutus Rakvere linnus jõuluaegseks võlulossiks: linnuseõuele kerkis kuusemets, maagilist meeleolu aitavad luua põlevad lõkked ja jõulumuusika. Linnuses aga liiguvad ringi päkapikud ja võlurid.
Rakvere linnus ootab detsembris jõulu­maale paari tuhandet last, jaanuari alguses aga veelgi rohkem turiste Venemaalt
Tänasest muutus Rakvere linnus jõuluaegseks võlulossiks: linnuseõuele kerkis kuusemets, maagilist meeleolu aitavad luua põlevad lõkked ja jõulumuusika. Linnuses aga liiguvad ringi päkapikud ja võlurid. Rakvere linnus ootab detsembris jõulu­maale paari tuhandet last, jaanuari alguses aga veelgi rohkem turiste Venemaalt Foto: Arvet Mägi

Lähiajal algab Rakvere linnuse kanalisatsiooni ehitus ja seetõttu suletakse linnusesse viiv tee. Linnus ise jääb avatuks.

Sihtasutuse Virumaa Muuseumid juhataja Ants Leemets ütles, et tee sulgemine teeb linnuse varustamise keerukaks, kuid kanalisatsiooni rajamine on hädavajalik.

Samaaegselt tehakse ringi linnuse põrgu ja piinakambri osa. "Kompleks muutub ühe ruumi võra suuremaks ja ka põnevamaks," lausus Leemets.

Nii kanalisatsiooni rajamine kui ka põrgu ümberehitustööd peaksid saama valmis 15. maiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles