Riigimaanteedel on ligi 3 000 kilomeetrile kehtestatud massipiirangud

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koormuspiirangud
Koormuspiirangud Foto: Elmo Riig / Sakala

Kevadised soojad ilmad on vähendanud teede kandevõimet ning Maanteeamet on maanteede kahjustamise vältimiseks asunud kehtestama massipiiranguid väiksematel teedel. Hetkel on raskeveokite liikumist kõige rohkem piiratud Ida- ja Lääne-Virumaal ning Pärnu maakonnas.

Päevased plusskraadid on hakanud teede muldkehasid sulatama ja seetõttu kaotavad väiksema kandevõimega teekonstruktsioonid suurema osa oma kandevõimest. Hetkel on paigaldatud liiklusmärke ligikaudu ligi 3 000 km riigimaanteedele, et piirata veokite massi.  „Maanteeamet on tõhustanud järelevalvet riigimaanteedel. Kordades odavam on teid säilitada, kuid neid hiljem remontida,“ ütles Maanteeameti hooldeosakonna juhataja Rain Hallimäe. Hallimäe lisas, et viimastel päevadel tuleb massipiiranguga lõike jõudsalt juurde, iga päev on lisandunud 250-500 km, muutusi saab jälgida portaalis TarkTee. Portaalis saab veose teekonna planeerimisel jälgida, milline massipiirang on konkreetsele teelõigule kehtestatud. Tavaliselt piiratakse kevadeti raskeveokite liikumist u 4000 km-l.

Hooldeosakonna juhi kinnitusel taastub tee vajalik kandevõime alles siis, kui teekonstruktsioonid on täielikult sulanud ja tahenenud – sõltuvalt küll ilmast, aga tavaliselt alles mai alguseks.

Täpsema info teede sulamise tõttu kehtestatud massipiirangutest leiad aadressilt http://tarktee.mnt.ee/, valides parempoolsest ülemisest menüüst lahtri alt "defineeri ise" valikud "Massipiirangud" ja "Massipiirangud joonena". Samast kohast paremal äärel asuvast menüüst "kasulikud lingid" alt leiad ka üle-eestilise massipiirangute tabeli, kus on võimalik selekteerida välja oma kodukoha maakonna piirangud. Samuti on infot teede lagunemise kohta võimalik nii saada kui jagada Maanteeinfokeskuse tasuta lühinumbril 1510.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles