Homsest läheb suur osa Peipsi järve jääst kalastajatele lukku

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jää Peipsi järve ääres. Foto on illustratiivne.
Jää Peipsi järve ääres. Foto on illustratiivne. Foto: Sille Annuk

Seoses muutunud ilmaoludega keelab Lõuna prefektuur alates homsest mineku Peipsi järve jääle jalgsi ja maastikusõidukiga. Ida prefektuur keelab järvele väljumise täielikult alates uuest nädalast.

Alates homsest, 7. märtsist on Lõuna prefektuuri vastutusalas keelatud minna Peipsi järve jääle jalgsi ja maastikusõidukitega ning alates esmaspäevast, 9. märtsist on Peipsi järve jääle minek keelatud ka Ida prefektuuri teeninduspiirkonnas.

Lohusuu ja Tudulinna valdade maa-alal hakkab jääle väljumise keeld kehtima juba homsest, 7. märtsist.

8. märts on viimane kuupäev, kui Iisaku ja Alajõe valdade maa-alal võib Peipsi järvele väljuda jalgsi ja maastikusõidukitega kuni 5 kilomeetri kaugusele kaldast. Sel ajal on keelatud läheneda ojade ja jõgede suudmetele lähemale kui 300 meetrit ja Narva jõe lähtele lähemale kui 1 kilomeetrit.

Vasknarva kordoni juht Illar Jõgi ütles, et keeld tuli kehtestada tuginedes ilmateadete pikaajalisemale prognoosile Peipsi järve kohta. „Need ennustavad sademeid, keskmisest tugevamat tuult ja pidevat soojenemist. Samuti analüüsisime kordonite teenistuste jääluureandmeid. Kõiki asjaolusid arvestades ja maandamaks riske, peavad kalamehed piirangutest kinni pidama. Nädalavahetusel võimaldatakse eelkõige järvejääle minek kutselistel kaluritel, kes saaksid oma töö ära lõpetada,“ selgitas ta.

4. märtsil jäi 10 inimest lahvanduse tõttu Peipsi järvel hätta. Piirivalvurid käivitasid nende päästmiseks päästeoperatsiooni, kus hõljukiga tuli randa tuua viis kalastajat, ülejäänud viis inimest pääsesid ise kaldale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles