Kui hinged näitusele seatakse

Eva Samolberg-Palmi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margit Kaare joonistustel kohtub nii elukogemuse kui ka lapseliku süütusega. Igas vanuses inimeste puhul paelub Margitit eelkõige inimese hing, mis silmades peegeldub.
Margit Kaare joonistustel kohtub nii elukogemuse kui ka lapseliku süütusega. Igas vanuses inimeste puhul paelub Margitit eelkõige inimese hing, mis silmades peegeldub. Foto: Marianne Loorents

Eile avas hulk aastaid Veltsi lasteaias-algkoolis kunstiõpetajana töötanud Margit Kaare seal oma esimese isikunäituse “Hingelind”.

Margit räägib, et päris joonistamispisiku oma isalt ning nüüdseks on portreede joonistamisest kujunenud naisele meditatiivne tegevus. “Mulle meeldib joonistada inimesi, vaadata läbi nende silmade neile hinge. Enamasti meeldivad mulle lapsed, sest neid joonistades hing naeratab kogu aeg.”

Laste kõrval näeb palju ka portreesid vanadest inimestest, nende juures paelub Margitit detailirohkus, näkku kirjutatud elukogemus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles