Tapa linnas tuleb kahepäevane sõjaväeõppus

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1. jalaväebrigaadi õhutõrjepataljoni 70 ajateenijat lasid Tapal kaitseväe keskpolügoonil maasihtmärke 23mm õhutõrjekahuriga ZU 23-2. Foto on illustreeriv.
1. jalaväebrigaadi õhutõrjepataljoni 70 ajateenijat lasid Tapal kaitseväe keskpolügoonil maasihtmärke 23mm õhutõrjekahuriga ZU 23-2. Foto on illustreeriv. Foto: Simmo Saar

1. jalaväebrigaadi 50 ajateenijat harjutavad homme ja ülehomme Tapa linnas liikumist asustatud alal. Õppusel viibiv isikkoosseis kasutab õppusel teenistusrelvi ning maastureid Mercedes-Benz GD ja veoautosid Mercedes-Benz Unimog.

“Tegemist on tavapärase väljaõppega, kokku võtab kahepäevasest õppusest osa kaks jalaväerühma,” ütles 1. jalaväebrigaadi teabeohvitser nooremleitnant Simmo Saar. Saare sõnul ei kasutada õppusel paukpadruneid ega lõhkepakette, peamine rõhk on seatud taktikalisele liikumisele ja linnaruumis orienteerumisele. “Õppuse käigus loomulikult harjutatakse varjumist ning positsioonide võtmist, kuid kõik see toimub ilma imitatsioonivahenditeta. Täpselt nii, nagu vallavalitsusega sai kokku lepitud,” lisas Saar.

Õppus algab teisipäeva hommikul kell 9, esimese päeva tegevused peaksid lõppema orienteeruvalt kell 16. Kolmapäeval alustatakse tegutsemist samuti hommikul, õppus lõpeb kolmapäeva pealelõunal.

1. jalaväebrigaad on Kaitseväe peamine manööverüksus, kuhu kuulub enamik ajateenistuse jooksul väljaõpetatavatest üksustest. Brigaadi koosseisu kuulub ka elukutselistest kaitseväelastest koosnev kiirreageerimisvõimega jalaväepataljon Scoutspataljon. Üksus on võimeline tegutsema koostöös NATO väeüksustega. Samuti kuuluvad 1. jalaväebrigaadi koosseisu Kalevi ja Viru jalaväepataljonid, tagalapataljon, pioneeripataljon, õhutõrjepataljon ning suurtükiväepataljon.

Brigaadi allüksused õpetatakse välja kaitseväe eri väeosades ja arvatakse pärast väljaõppe läbimist reservi brigaadi koosseisus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles