Kutsemeistrivõistlustel võidutses rakenduskõrgkooli meesmüüja

Eva Samolberg-Palmi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noor Meister 2015 avamine.
Noor Meister 2015 avamine. Foto: Elina Malleus

Nädalavahetusel toimunud kutsehariduse aasta tippsündmusel Noor Meister 2015 selgitati välja Eesti parimad noored meistrid 25 erialal. Võistlustel osales ligi 350 Eesti kutsekoolide õpilast, korraldajate hinnangul külastas suursündmust 11 000 inimest.

Meie maakonda tõi tunnustuse Lääne-Viru rakenduskõrgkooli müügikorralduse õppur Marek Ross, kes müüjaeriala töökohapõhise õppe kategoorias saavutas teise koha.

Eesti Tööandjate Keskliidu juhi Toomas Tamsari sõnul aitab Noor Meister murda müüti kutseharidusest kui asendusharidusest või lapsepõlve pikendamisest ning näitab ühiskonnale, et hea kutseharidus on väärikas ja kindel valik. „Tippspetsialistid ja oskustöölised lähevad igal pool maailmas üha enam hinda. Inimene, kes teeb keerulist tööd ning suudab areneda koos tehnika arenguga, on üha nõutum kogu läänemaailmas. Tema palgatase kasvab kindlasti keskmisest kiiremini,“ selgitas Tamsar.

Võistlustel selgitati välja parim noor müüja, majutusteenindaja, mehhatroonik, florist, juuksur, pagar, ehituspuusepp, tisler, ehitusviimistleja, plaatija, maastikuehitaja, infotehnoloog, veebidisainer, graafiline disainer, müürsepp, logistik, puhastusteenindaja, elektroonik, elektrik, rätsep, keskkonnatehnika lukksepp, hooldustöötaja, restoraniteenindaja ja keevitaja. Kohtunikud hindasid võistlejate kiirust, täpsust ning omandatud teadmisi ja oskusi.

Lisaks kutsemeistrivõistlustele olid üritusel avatud kümme populaarset töötuba, kus külastajad tutvusid mänguliselt ja kaasahaaravalt erinevate valdkondade ametitega. Samuti tutvustasid kutseõppevõimalusi 31 Eesti kutsekooli.

Sihtasutus Innove korraldas koostöös Haridus- ja Teadusministeeriumi, erinevate partnerite ja toetajatega Noort Meistrit kolmandat korda ning igal aastal on võistlejate arv ja külastajate huvi kasvanud. Noor Meister 2015 suursponsor oli Ericsson.

SA Innove on üld- ja kutsehariduse valdkonna ja hariduse tugiteenuste kompetentsikeskus ning Euroopa Liidu toetuste vahendaja. Sihtasutus loodi 2003. aastal Haridus- ja Teadusministeeriumi haldusalas.

Vaata kõiki tulemusi SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles