Talvistelt meistrivõistlustelt tuli medalilisa

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sander Moldau.
Sander Moldau. Foto: Marianne Loorents

Selle talve viimase, 24. medali Eesti talvistelt kergejõustiku meistrivõistlustelt (eelmisel talvel võideti samuti 24 medalit) võitis Martin Moldau poiste U18 vanuseklassi seitsmevõistluses. Martini kogutud 5037 punkti olid väärt pronksmedalit (60 m ajaga 7,18; kaugushüpe 6.97; kuulitõuge 5 kg kuuliga 14.46; kõrgushüpe 1.77; 60 m tõkkejooks ajaga 8,44; teivashüpe 4.15 ja 1000 m jooks ajaga 3.15,66). Isikliku rekordi püstitas ta kaugushüppes, kuulitõukes, tõkkejooksus ja teivashüppes.

“Juulikuus toimuvad Columbias U18 vanuseklassi maailmameistrivõistlused, kus on esimest korda kavas ka kümnevõistlus. Talviseid võistlustulemusi vaadates on vendadel Martinil ja Sanderil (Moldau – toim.) kõik eeldused sellel noorte tiitlivõistlusel kõrgetele kohtadele pürgida,” rääkis kergejõustikutreener Jaak Vettik.

Sander Moldau, kes viis Eesti U18 vanuseklassi teivashüpperekordi tulemuseni 5.05, on osavõtunormi (4.60) mitu korda ületanud. “Kindlasti on osavõtunorm 6500 punkti kümnevõistluses jõukohane ka vend Martinile, kuid võistlusjuhend lubab igast riigist mitmevõistluses osalema vaid kaks noorsportlast. Ühe koha on endale broneerinud talvel U18 vanuseklassi seitsmevõistluses maailmarekordi püstitanud Hans Cristjan Hausenberg, teisele kohale tuleb Martinil ilmselt konkureerida ka Tallinna noormehe Johannes Ermiga, kellele ta talvises seitsmevõistluses alla vandus,” lisas Vettik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles