Parimaks toiduaineks pürivad forell konjakis ja pipras ning mesi mustikatega

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavu astub Eesti parima toiduaine konkursil võistlustulle 27 väikeettevõtet, kes on hindamisele esitanud kokku 57 toodet. Lääne-Virumaad on esindamas Aravuse OÜ konfell ja vikeri piprafilee, OÜ Kulina Mõisa poolsuitsuvorst Ukraina ja OÜ Artisan Honey mesi mustikatega.

“Väiketootjad on tänavu konkursile esitanud erakordselt põnevad tooted, mis paistavad silma nii huvitava koostise kui ka kõrge kvaliteedi poolest. Väiketootjate panus kodumaise toiduvaliku rikastamisse on asendamatu ja Eesti parima toiduaine konkursil osalemine on väikefirmadele hea võimalus oma uudistoodetele tähelepanu saada,” sõnas toiduliidu tegevjuht Sirje Potisepp.

Potisepa sõnul on piirkondlik võit aidanud paljudel väiketootjatel saavutada suuremat tuntust ja nende toodete laiemat kättesaadavust poeriiulitel. “Eesti parima toiduaine konkursi põhieesmärk on tunnustada kodumaist toidutoodangut, edu hindamisel aga annab tootele kvaliteedigarantii, mida inimesed usuvad ja väärtustavad,” selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles