Osta on lihtsam kui müüa

Katrin Uuspõld
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FB on popp keskkond asjade vahendamiseks.
FB on popp keskkond asjade vahendamiseks. Foto: Fotod: Internet, montaaž: Toomas Erapart

Virtuaalses suhtlusvõrgustikus Facebook on kümneid ja kümneid gruppe, mille kaudu saab osta ja müüa lasteriietest tehnika ja mööblini. On vahendajate omi, kuhu saab tellimusi esitada. Ja on hulganisti gruppe, kus on võimalik asju isegi tasuta ära anda või vajalikku küsida. Tõsi, igal pool on omad reeglid, õnneotsijad ja pahastiütlejad – nagu turul ikka.

Ingrid on üks paljudest noortest naistest, kes lapseootele jäädes hakkas uurima veebikülgi, kus pakuti müügiks kasutatud lasteriideid, -mööblit ja muud uuele ilmakodanikule vajalikku. “Enamasti vaatasin buduaari turgu, ostsin sealtkaudu kasutatud voodi, riideid,” ütleb ta. Et laps on nüüd aasta ja kaheksa kuud vana, on Ingrid omakorda väikseks jäänud asju edukalt edasi müünud. Tema kasutab selleks korraga kümmet FB gruppi.

“Inimesed on pidevalt FBs, nad jälgivad oma telefoni ja vastuse saab kiiresti. Müüjaga on võimalik kohe ühendust võtta, vajadusel broneerida või kaubelda ka hinna üle,” räägib ta. “Toimib see, et näita inimesele asja ja ta hakkab seda tahtma.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles