Tarvas alistus kodusaalis lennukalt alustanud TTÜ-le

Merly Raudla
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BC Rakvere Tarva peatreener Andres Sõber (keskel) annab meeskonnale juhtnööre.
BC Rakvere Tarva peatreener Andres Sõber (keskel) annab meeskonnale juhtnööre. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Täna õhtul jäi Alexela Eesti korvpalli meistriliiga kohtumises BC Rakvere Tarvas lisaajal 91:93 alla TTÜ korvpalliklubile.

TTÜ alustas kohtumist väga hästi, tabades järjepanu korve. Kogu esimene veerandaeg mööduski TTÜ taktikepi all, kes mängis väga hästi nii kaitses kui ka rünnakul, jättes Rakvere tagaaja rolli. Kodumeeskonnal ei tulnud midagi välja ning veerandi lõppedes oligi Tarvas visanud vaid seitse punkti, vastaste 28 vastu.

Teisel poolajal aga pooled vahetusid. Rakvere Tarvas hakkas oma mängu leidma ning nende viskedki leidsid tee korvini. Vahe oli kiire vähenema ning poolajaks oli TTÜ suurest eduseisust jäänud alles üheksa punkti - 44:35.

Kolmandal veerandajal jätkus mäng TTÜ vedamisel. Mäng muutus iga minutiga aina pingelisemaks ja põnevamaks. Kuigi enamiku ajast oli siiski peal TTÜ, siis veerandi lõpuhetkedel tehtud 9:0 vahespurt Tarva poolt viis nad esimest korda kohtumise jooksul ette, seisuks 58:56.

Viimane veerandaeg oli juba täielik põnevusheitlus. Kumbki meeskondadest ei suutnud oma paremust maksma panna ning kohtumise võitja selgitamiseks läks vaja lisaaega. Lisaajal pingeline heitlus jätkus. Jaan Puidet, kes kogu mängu ei olnud väga hästi tabanud oli otsustavatel hetkedel kindel, viies TTÜ lõpuks 93:91 võiduni.

„TTÜ sai kohe algul hästi minema ja meil läks veidi aega enne kui oma mängu leidsime,“ sõnas Tarva abitreener Madis Putko Delfi TV eetris. „TTÜ abistas kenasti kaitses, ei saa öelda, et meie visked valed oleks olnud. Lõpp oli loterii, meil olid ka omad võimalused, kuid sel korral oli TTÜ parem.“

"Ma arvan, et õnnest jäi puudu. Nad said alguses väga hästi minema. Nad tabasid väga hästi. Nad võitsid hiljuti välisturniiri - eks nad selle hea tundega tulid ja tabasid vabalt. Meie ei olnud selleks häälestunud ja ei saanud ennast alguses käima. Juliusel [Brooks - toim.] oli viimases trennis hüppeliiges valus ning hommikuses trennis ta kaasa ei teinud - seda oli platsil natukene näha. Ta ei mänginud täie võimsusega," pajatas korvpalliklubi Rakvere Tarvas mänedžer Madis Šumanov.

"Tegime täna südika mängu. Müts maha inimeste ees, kes tulid vaatama. Kahju, et nii läks, et ei suutnud pakkuda võitu. Suutsime pakkuda etenduse. Järgmises mängus Rocki vastu läheme kindlasti võitma. Võibolla oligi kaotus hea, et järgmiseks mänguks täie võimsusega peale minna," lisas Šumanov.

„Olime ise süüdi. Nemad meid ei sundinud, kuid tegime lolle pallikaotusi ja läksime lohakaks. Kui oled 20-ga ees, siis mäng ei ole veel võidetud, vaid tuleb edasi mängida,“ võttis TTÜ peatreener Heino Lill mängu kokku. „Meie kiiruslik tehnika jätab soovida, mis on meie suurim viga. Meie meeskond on nüüd kõik rivis. Nüüd on vaja veel vormi lihvida. Meile tuli kasuks reis Ungarisse, kus saime normaalselt treenida, elada ning mängida.“

TTÜ poolelt tõid Kiur Akenpärg 17, Toomas Raadik 16, Kristjan Makke 15 ning Joonas Järvelainen 12 silma. Lisaajal head minekut näidanud Jaan Puidet viskas 8 punkti, korjas lauast 8 palli ning andis 8 korviga lõppenud söötu. Tarva parimad olid Brandis Raley-Ross ning Reinar Hallik, kes tõid vastavalt 23 ja 22 punkti. Martin Jurtom lisas 16, Jan Span 13 ja Juris Umbrasko 10 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles