Raamatulaada eel käib maraton

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile käis spordikeskuses vilgas töö - inimesed viisid kodudest üleliigsed raamatud sinna ja raamatukogu töötajad sorteerisid need teemade kaupa hunnikutesse.
Eile käis spordikeskuses vilgas töö - inimesed viisid kodudest üleliigsed raamatud sinna ja raamatukogu töötajad sorteerisid need teemade kaupa hunnikutesse. Foto: Marianne Loorents

“Võiks siit seinani kõik raamatuid täis tuua, aga enne peab ikka sorteerima ka,” ütles vanahärra Mart, kui oli kandnud kolm suurt kastitäit raamatuid Rakvere spordikeskusesse, kus pühapäeval peetakse suurt tasuta raamatu laata.

Mees ütles, et kodus pole raamatutele enam ruumi, pealegi ei loeta neid ka nii palju. “Ma arvan, et pooled raamatutest on meil üldse lugemata,” sõnas Mart ja lisas, et nõukogude ajal maksis raamat kopikaid, nüüd aga kümneid eurosid. Tema toodu seas oli enamuses eesti kirjandus.

Iseenesest oleks ta võinud raamatud ka vanapaberikonteinerisse viia, aga ei raatsinud. Pealegi leiab keegi ehk tema vanast raamatust rõõmu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles