Esmaspäeval läheb remonti esimene teelõik Tallinna-Narva maanteel

Kristi Ehrlich
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maantee
Maantee Foto: Marianne Loorents

Sellel suvel peavad liiklejad arvestama Tallinna-Narva maanteel kuueteistkümnel kilomeetril Kodasoo ja Läsna vahel kitsamate sõiduoludega, sest kolmel eri lõigul Narva-Tallinna suunal remonditakse teekatet. Esimene kuuekilomeetrine lõik läheb remonti tuleval esmaspäeval.

„Teekatte remondi ajal püüame liiklejaid minimaalselt häirida,“ selgitas maanteeameti Ida regiooni ehitusvaldkonna juht Anti Palmi. „Liiklus suunatakse Tallinna-Narva niidile. Arvestada tuleb veidike pikema sõiduajaga, sest nendel lõikudel tavapäraselt lubatud suurimat sõidukiirust ei tõsteta,“ ütles Palmi.

Esmaspäeval, 16. märtsil hakatakse remontima kuuekilomeetrist Vahastu ja Kemba vahelist lõiku (50,3-56,3 km), mille planeeritav valmimistähtaeg on 18. septembril 2015. Lõik on suletud kõige kauem, sest lõigul teostatakse olemasoleva katte aluse kapitaalset remonti.

15. aprillil alustatakse töid Kodasoo ja Kiiu vahel (30,9-37,7 km). Tegu on 6,8-kilomeetrise lõiguga, kus vahetatakse välja teekatte pealiskiht ning  parandatakse ka viadukte. Eeldatav valmimistähtaeg on 28. augustil.

Viimasena ehk 27. aprillil alustatakse Valgejõe ja Läsna vahelise (61,8-65,0 km) 3,2 kilomeetri pikkuse lõiguga, millel planeeritakse liiklus avada jaanipäeva eel, 22. juunil.

Kolme Tallinna-Narva maantee teelõiku rekonstrueerib Tallinna Teede AS. Omanikujärelevalvet teostab objektil BRP Insenerid OÜ. Ehituslepingu maksumus on koos käibemaksuga kuni 7 183 964,85 eurot, millest 15% finantseeritakse Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondist.

Objektide garantiiaeg on 5 aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles