Teatrid jagavad noortele lavatarkust

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Mälberg.
Tiina Mälberg. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Pärnus kevadvaheaja eel toimuval esimesel koolinoorte teatripäeval “Teater on inimene” õpetavad Rakvere teatri esindajatena lavatarkusi Tiina Mälberg ja Eveli Varik.

Pärnumaa õpilastele pakuvad töötube ja etendusi kokku 16 teatrit ja teatrierialasid õpetavat kõrgkooli. Esimene koolinoorte teatripäev “Teater on inimene” tõstab esile inimesi, kes annavad oma panuse teatris sündivasse, samuti laval ette kantavat inimest – rolli.

Töötubades ja etenduses osaleb üle kolmesaja 1.–12. klassi õpilase. Päeva jooksul toimuvaid töötube on 70 ümber. Tiina Mälberg juhatab töötuba “Improvisatsioon: mängu algus”, kus julguse ja usalduse loomiseks ning teistega arvestamise ja oma arvamuse väärtustamise õppimiseks kasutatakse keha vabastavaid ning tähelepanu ja tundlikkust suurendavaid harjutusi ja mänge.

Eveli Variku töötoas “Mask” saavad kokku inimese ürgne vajadus luua oma näo järgi ja eheda materjali-tehnika koostöö – valmistatakse papjeemašeest maske. Endla teater korraldab koolinoorte teatripäeval ka eksklusiivse programmi “Teater 1 päevaga”, mille käigus saavad gümnaasiumiealised ise lavale tuua lühilavastuse.

Endla teatri juht Ain Roost ütles, et päev on mõeldud tõmbama teatrile ka nende koolinoorte tähelepanu, kes on valinud teatripileti asemel puutetundliku ekraani. “Ju siis on teater neile tolmune ja igav. Et teater oleks huvitav, ahvatlev ja kutsuv, peame loojatena ajaga kaasas käima,” rääkis teatrijuht Ain Roost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles