Mess viis Tapal kokku tööandjad ja tööotsijad

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töömessil tutvustasid pakutavaid võimalusi Lääne-Viru rakenduskõrgkool ning Rakvere ametikool, eelkõige uuriti täiendõppe kohta.
Töömessil tutvustasid pakutavaid võimalusi Lääne-Viru rakenduskõrgkool ning Rakvere ametikool, eelkõige uuriti täiendõppe kohta. Foto: Eva Klaas

Kolmapäeva pärastlõunal oli Tapa kultuurikoda siginat-saginat täis,

sest paljud inimesed kasutasid võimalust külastada töömessi, et hankida teavet, kus ja milliseid töökohti pakutakse.

“Töötan kaubanduses, aga väga ei meeldi, päevad venivad pikaks ja palk on väike. Mõtlesin, et tulen ja vaatan, mida siin üldse pakutakse,” ütles töömessile sisse põiganud keskealine Maria. Ta lisas, et tema eesmärgiks ei ole igal juhul töökohta vahetada, aga võimalusi tasub ikka uurida.

Töötukassa Lääne-Virumaa osakonna teenusekonsultant Inge Alamets rääkis, et kui eelmise aasta aprillis korraldati töömess Rakveres, leidis see positiivset vastukaja. Nii tekkiski mõte korraldada selline mess ka Tapal.

Üheks põhjuseks oli, et mõni ettevõte, näiteks Harjumaal Kuusalu lähedal tegutsev osaühing Balti Spoon tahtis leida tööjõudu just eelkõige sellest piirkonnast. Tapalt on korraldatud ka töötajate vedu töökohta.

Spooni (dekoratiivset pinnakattematerjali, mida kasutavad peamiselt mööbli- ja uksetootjad, samuti sisekujundajad – toim.) tootva ettevõtte boksi juures lookles messil pidev järjekord. Praegu otsitakse näiteks saekaatrimeistrit, laotöölist, lõikusliini abitöölist ja teisigi töötajaid.

Oma boksidega olid väljas veel JELD-WEN Eesti AS, Segers Eesti OÜ, AS Hoolekandeteenused, OG Elektra Grossi Toidukaubad ning lihaettevõte AS HKScan Estonia.

Tapal tegutsevat õmblusettevõtet Segers Eesti OÜ tutvustanud inimesed rääkisid, et hetkel neil töökohti pakkuda ei ole, kuid nad soovivad, et kohalikud elanikud teaksid ettevõttest ja sellest, millega nad tegelevad, lähemalt.

“Messi kõige olulisem mõte on kokku viia tööjõudu värbavad tööandjad ja tööotsijad, et nad omavahel silmast silma suhtleksid ning saaksid aimu üksteise ootustest ja võimalustest,” sõnas Inge Ala­mets.

Messil oli esindatud ka kaks kohalikku kooli: Lääne-Viru rakenduskõrgkool ja Rakvere ametikool, kes tutvustasid õppimisvõimalusi.

Rakenduskõrgkooli sekretär Pille Koit rääkis, et töömessil küsitakse eelkõige just täiendus- ja ümberõppe võimaluste kohta, kõrgkooli erialade vastu tuntakse vähem huvi.

Töömessil jagati veel teadmisi pakutavatest tööturuteenustest, ka olid seintele välja  pandud tööpakkumised Lääne-Virumaal ja Järvamaal, eelkõige Tapa piirkonnas, samuti valik teistes Euroopa riikides pakutavatest töödest.

Põhjalikku infot välismaal töötamise võimaluste kohta jagas EURESi teenuse juht Marta Traks. EURESi tööhõivevõrgustiku eesmärk on aidata kaasa tööjõu vabale liikumisele Euroopas. Võrgustikku kuuluvad kõigi 28 Euroopa Liidu liikmesriigi ning Norra, Islandi, Liechtensteini ja Šveitsi tööturuasutused ning kasutusel on ühine töövahendusportaal.

Eesti Töötukassa esindustes töötab viis EURESi nõustajat, kes tegelevad iga päev tööotsijate ja -andjate nõustamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles