Raamatulaat nõukogudeaegse kirjanduse alla ei mattunud

Kristi Ehrlich
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatuhuvilised ootasid enne laada algust kärsitult spordihoone uste taga, et kiiresti sisse pääseda ja teostega tutvumiseks endale leti ääres soodne koht saada.
Raamatuhuvilised ootasid enne laada algust kärsitult spordihoone uste taga, et kiiresti sisse pääseda ja teostega tutvumiseks endale leti ääres soodne koht saada. Foto: Marianne Loorents

Emakeelepäevale pühendatud pühapäevane tasuta raamatu laat üllatas raamatukogutöötajaid sel korral kvaliteetsemate teostega.

“Kui eelmistel aastatel on padupunast ja suurtes tiraažides nõukogudeaegset kirjandust olnud ikka tohutult, siis ilmselt meie üleskutse mõjus, et tänavu on seda vähem toodud,” ütles Lääne-Virumaa keskraamatukogu arendusspetsialist Tiina Kriisa ning lisas, et palju toodi laadale ka päris uusi raamatuid. “Selliseid, mida praegugi poest osta saab.”

Raamatute hulk, mis pühapäeval spordihoone saalis laudadele välja pandi, oli tunduvalt väiksem, kui on olnud eelnevatel aastatel. See rõõmustas raamatukogutöötajaid, sest näiteks mullu toodi laadale umbes 32 000 teost – nii suur kogus aga kippus korraldajatel üle jõu käima. Kui palju raamatuid pühapäeval endale uut omanikku ootas, keegi kokku ei lugenud, kuid Kriisa sõnul oli teoseid hinnanguliselt kolmandiku võrra vähem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles