Päästjate esmaspäev oli täis kulupõlenguid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kulupõleng.
Kulupõleng. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Eile kustutasid päästjad kuus kuluheina põlengut.

Kell 11.53 käisid päästjad Vihula vallas Rutja külas, kus põles umbes 100 m2. Kell 12.06 oli kulupõleng Haljala vallas Aaviku külas. 12.52 põles Rägavere vallas Viru-Kabala külas umbes 0,5 hektarit kulu. Esimesena jõudis kohale Aasukalda vabatahtlik päästekomando, siis Kiviõli päästjad. Kulupõleng ohustas lähedal olevaid hooneid ning tuli liikus noore metsa poole. Ohtlik kulupõleng kustutati kella 13.34ks.

Kell 20.03 käisid päästjad Tapal Maie tänaval, kus põles umbes 500 ruutmeetrit kulu, kell 20.50 oli kulupõleng Tapal Hommiku tänaval ja pool tundi hiljem Uuel tänaval.

Päästjad tuletavad meelde, et enamus hävitavatest ja ohtlikest kulutulekahjudest saab alguse hooletust või tahtlikust inimtegevusest. Kulupõlengud teevad kahju keskkonnale ja elusloodusele ning põlengutes satub ohtu inimeste vara. Kulupõlengutes on eelnevatel aastatel hukkunud ka inimesi.

Kulu põletamine on Eestis aastaringselt keelatud! Lõkkeid tuleb teha nõuetekohaselt ning järelvalveta neid jätta ei tohi!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles