Tapa linnakus avati Ameerikat tutvustav fotonäitus

Eva Samolberg-Palmi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapa linnakus avati Ameerika Ühendriike tutvustav näitus.
Tapa linnakus avati Ameerika Ühendriike tutvustav näitus. Foto: Simmo Saar / kaitsevägi

Täna avati 1. jalaväebrigaadi Tapa linnaku sõdurikodus Ameerika Ühendriike tutvustav näitus “Ameerikat kujutades” (Picturing America). Näitus on mõeldud uudistamiseks linnakus teenivatele kaitselastele ja liitlassõduritele.

Ühendriikide Suursaatkonna Eestis kaitsekoostöö osakonna ülema kolonelleitnant William McNicoli sõnul annab avatud näitus hea ülevaate Ühendriikide põhiväärtustest. “Vaadates Norman Rockwelli maali “Sõnavabadus” (Freedom of speech) võime tõdeda, et meie jaoks on inimeste vabadus valida ja vabalt oma arvamust avaldada üheks olulisemaks põhiväärtuseks. See on see, mille eest seisavad nii Ameerika kui Eesti sõdurid,” sõnas ta.

Näitus on Tapa linnakus teenivatele sõduritele avatud aprilli esimese nädala lõpuni, seejärel liigub pildikollektsioon edasi Rakvere linnagaleriisse, kus seda 7.-8. aprillil Ameerika päevade raames eksponeeritakse.

Näitus koosneb neljakümnest Ameerika Ühendriikide kunstriteoseid ja ajaloosündmusi kujutavast raamitud ja klaasitud pildist mõõdus 60 x 40 cm. Eestis on näitus olnud üleval raamatukogudes, kunstigaleriides ja kultuurimajades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles