Oravad ja keskerakond olid Lääne-Virus võidumehed

Siret Kotka
, riigikogu liige, keskerakond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siret Kotka-Repinski.
Siret Kotka-Repinski. Foto: Erakogu

Keskerakond oli hiljutistel riigikogu valimistel ainus, kes suurtest erakondadest suutis oma toetust kasvatada ja sai ühe koha juurde.  Reformierakond kaotas kolm, sotsid neli ja IRL lausa üheksa kohta. Nagu näha, oli suurim valijate usalduse kaotaja nendel valimistel kahtlemata IRL.

Keskerakond tõusis Lääne-Virumaal neljandalt positsioonilt teiseks.  Kui eri jõud on meie erakonda tembeldanud venemeelseks, siis need valimised põrmustasid täielikult selle müüdi. Nimelt, parlamendivalimistel on teatavasti 12 valimisringkonda, millest kolmes domineerivad vene keelt ja üheksas eesti keelt kõnelevad valijad. Seekord oli aga selgelt näha, et neist üheksast valimisringkonnast kuues parandas keskerakond oma tulemust märkimisväärselt. Tuli välja, et keskerakonna toetus eestlaste seas on võrdne IRLi ja sotside omaga. Vene valijad tulevad boonusena lihtsalt juurde.

Eeldus, et oravatel nendel valimistel nii hästi ei lähe, oli täiesti olemas. Vana kaardivägi, nagu Ansip, (Kaja) Kallas, Lang jt, otsutas oravapartei noortebandet karistada ja mitte kandideerida. Rahvaga kohtudes oli tunda, et inimesed soovivad muutust, olles reformierakonnast tüdinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles