Palmse Metalli puhketuba kaunistab hiiglaslik maal

Kristi Ehrlich
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erki Evestus seletas maali vasakust servast alustades ja ­paremale liikudes lahti iga kujutatud sümboli.
Erki Evestus seletas maali vasakust servast alustades ja ­paremale liikudes lahti iga kujutatud sümboli. Foto: Meelis Meilbaum

Haagiste tootmisega tegelev Palmse Metall tellis kümnenda tegevusaasta täitumise puhul puhkeruumi seinale suuremõõtmelise humoorika maali.

Maali pealkirjaga “Tõelised tegijad rühivad alati edasi” joonistas Saaremaa kunstnik Erki Evestus, kes eile Võsuperes ise maalilt katte eelmaldas ja oma tööd ka tutvustas.

Palmse Metall OÜ juhatuse liige Bert Sild põhjendas maali tellimist ettevõttesse sellega, et tema jaoks on huumor elus tähtsal kohal.

“Tööd saab teha siis hästi, kui on hea huumor. Kui tööle tulles näed ikka head pilti, on tuju hea,” leidis ta ja lisas, et neil oli olemas suur tühi sein, mida saigi kunstnikule pakutud.

Ühtlasi sobib pilt ettevõtte juubeliaastasse, sest kujutab inimesi, kes on olnud Palmse Metalli rajamise ja tegevuse juures.

Lisaks tühjale seinale sai kunstnik ettevõttelt kondikava, mis maalil peaks olema. “Kuna teeme ikkagi põllumajanduskärusid, siis üks kärulogu, millel inimesed istuvad, võiks ikka olla. Käru peale sobiks issanda loomaaed, sest see on suur ja lai,” tõi Sild mõne näite selle kohta, millest kunstnik tööd alustades lähtus. Bert Silla sõnul jäid kunstnikule siiski suhteliselt vabad käed.

Edasi loe SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles