Suurtükiväelased tähistasid väeosa taasloomise aastapäeva

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haubits.



Foto TEET SUUR/ VIRUMAA TEATAJA *** Local Caption *** KEVADTORM 2009
Haubits. Foto TEET SUUR/ VIRUMAA TEATAJA *** Local Caption *** KEVADTORM 2009 Foto: TEET SUUR/VIRUMAA TEATAJA

Täna tähistas 1. jalaväebrigaadi suurtükiväepataljon Tapa linnakus piduliku rivistuse ja sportmängudega 17. taasloomise aastapäeva.

Rivistusele eelnes eile pärja asetamine taasiseseisvunud Eesti esimese suurtükiväeinspektori kolonel Kuido-Uno Tiidolepa hauale Pärnus ning suurtükiväepataljoni ajalugu tutvustava fotonäituse avamine pataljoni ajateenijate kasarmus.

"Tahame oma taasloomise aastapäeval meenutada käidud teed ja avaldada austust tänaseks meie hulgast lahkunud kolonel Kuido-Uno Tiidolepale, keda võime tinglikult nimetada meie taasloodud pataljoni isaks," ütles suurtükiväepataljoni ülem kolonelleitnant Kaarel Mäesalu. Nimelt oli just kolonel Tiidolepp see, kes eelmise sajandi üheksakümnendatel aastatel alustas Eesti ja Soome suurtükiväelaste ühist koolitusprojekti ning tõi 1997. aastal Eestisse Soomest esimesed 105 mm haubitsad H61-37. "Nende relvade tulek pani tegelikkuses aluse meie relvaliigi taassünnile," ütles kolonelleitnant Mäesalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles