Näkkide elust Virumaal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näkkide elust Virumaal
Näkkide elust Virumaal Foto: Rakvere Raibe

Raamatu tutvustus netis: “Te viibite kunstinäitusel, näete seal eksponeeritud aktimaale ning mõtlete, et oleks õige põnev teada maalidel kujutatud naistest nii üht kui ka teist. Raamatus “Mõned kummalised naised” pakub kunstnik ja kirjanik Toomas Vint teile sellise erakordse võimaluse. 2014. aasta kevadel Haus Galeriis eksponeeritud aktimaalid hakkavad raamatus kõnelema ja iga naine jutustabki teile oma meeliköitva loo. Raamat sisaldab 16 juttu ning 16 värvireproduktsiooni Toomas Vindi maalidest.”

Võtame appi eralakirjanduse, eelkõige suurepärase spetsialisti Enn Vetemaa “Eesti näkiliste välimääraja” aastast 1983 (kordustrükk aastal 2004). Selle uurimistöö toel saame segaduses lugejatele jagada teavet, miks ­tänavuse Vilde preemia laureaadi Toomas Vindi auhinna pälvinud raamatus “Mõned kummalised naised” ­aktimaalidel näkid lebotavad.

Teame, et näkiliste Naiadomorpha süstemaatika lõi kirjanik Vetemaa vaatluste ja ­ERMi materjalide alusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles