Sae küla: Ise nii väike, aga väga tubli

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan (vasakult), Merle, Riho, Marion, Jürgen ja Kersti on eluga Sae külas ülimalt rahul - seal on palju ruumi, vähe rahvast, värske õhk ja kuuleb looduse hääli.
Kristjan (vasakult), Merle, Riho, Marion, Jürgen ja Kersti on eluga Sae külas ülimalt rahul - seal on palju ruumi, vähe rahvast, värske õhk ja kuuleb looduse hääli. Foto: Teele Üprus

Kuigi külas elatakse alaliselt vaid kuues talus, leiab sealt kolm mesinikku, õpetaja, abivallavanema, raamatukogutöötaja, meditsiiniõe ja veel mitme eluala esindajaid. Pealegi on igal talul saun otse jõekaldal ning ühestki perest ei puudu kass või koer.

Sellist luksust pakub Rakverest paarikümne kilomeetri kaugusele kagusse jääv pisike Sae küla – ühest küljest päris Rannapungerja tee ääres, teisalt täiesti keset metsa. Lisaks kuuele alaliste elanikega talule kolib suveks Saele veel viis perekonda. Juhuslikule ekslejale (kuigi kogemata pole võimalik Sae külla eksida) jääb külast hea mulje, kõik majad on korda tehtud ja justnagu uued. Mõni kohalikki ütleb, et enne elamise soetamist Sae külla vaadati, et küll siin elavad jõukad inimesed – kõigil nii kenad majad. Tegelikult on kõik oma kodud lihtsalt ajapikku kenaks nokitsenud.

Ei saa märkida, et Sae elanikkond just verinoor oleks, samas ei saa sedagi väita, et seal eakad elaksid. Küll võib kindlalt öelda, et kõik nooremad ja vanemad löövad külaelus igati kaasa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles