Eesti ja Soome suurtükiväelased selgitasid Tapal paremust

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurtükk.
Suurtükk. Foto: Kaitsevägi

Eile lõppes 1.jalaväebrigaadi Tapa linnakus suurtükiväepataljoni korraldatud kahepäevane suutükiväe reservohvitseride maastikuvõistlus "Põhisuund", millest käesoleval aastal võttis osa 15 reservväelast Eestist ja kaheksa Soomest.

"Nüüd juba traditsiooniks kujunenud võistluse eesmärk on hoida sõprussidemeid meie hea koostööpartneri Soome kaitsejõudude suurtükiväe ohvitseridega ning samas anda meie enda reservohvitseridele võimalus värskendada oma erialaseid teadmisi," ütles maastikuvõisluse "Põhisuund" läbiviija 1. jalaväebrigaadi suurtükiväepataljoni suurtükiväekooli kursuseülem nooremleitnant Ain Tõnissaar.

2005. aastast korraldatud võistlusel tuleb osalejatel kokku läbida viis kontrollpunkti, kus tuleb näidata oma oskusi nii sihtmärgi osutamises, tulejuhtimises, mõõdistamises kui relva suunamises sihtmärgile.

Võistluse peaauhinna, graveeringuga 105 mm haubitsa hülsi, võitis Karl Reinkubjas, kes läbis üheksakilomeetrise maastikuraja ajaga 1 tund ja 26 minutit.

Talle järgnesid Argo Allik ajaga 1 tund ja 29 minutit ning Egon Leemets, kelle kulus raja läbimiseks 1 tund ja 38 minutit.

Kiireima orienteeruja tiitli võitis Ott Riiel ning parimaks reservväelaste juhendajaks valiti kadett Kaido Jõgi.

1. jalaväebrigaadi suurtükiväepataljoni rahuaegne põhitegevus on anda suurtükiväealast väljaõpet, sõjas toetatakse aga kaudtulega lahingüksuste tegevust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles