Juhtkiri: Savisaare jalg

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

See, mis Edgar Savisaarega on juhtunud, paneb talle inimlikult sügavalt kaasa tundma. See, mis tema haigusega seoses toimub, tekitab pehmelt öeldes hämmingut. Kui eile teatati, et kriitilises seisundis haiglas viibiva Savisaare jalg amputeeriti, kuna tal avastati lihasööjabakter, siis Facebookis ilmus selle uudise alla ruttu sadakond “laiki” ehk meeldimist.

Väljapaistva, kuid vastuolulise poliitiku raske haiguse kajastamine mitme päeva jooksul on olnud sama vastuoluline. Kohati ei suudetud ära imestada, millise naudinguga maaliti meie ette pilt haigest Savisaarest, kes seni on küll olnud kimpus terviseriketega, kuid siiski jätnud endast vankumatu ja tugeva kuvandi.

Tahtmatult tekib võrdlus Venemaa presidendi Vladimir Putiniga, kes kümme päeva avalikkuse eest kadunud oli ning mille süüks arvati olevat tema haigestumine. Igatahes maeti vihatud riigijuht juba mitu korda maha, enne kui ta taas rõõsana rahva ette ilmus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles