Homses Virumaa Teatajas: maavanem langes omavalitsusjuhtide pahameeletormi alla

Eva Samolberg-Palmi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Torm.
Marko Torm. Foto: Arvet Mägi

Kolmapäevane Virumaa Teataja kirjutab põhjalikult sellest, kuidas maavanem esitas siseministeeriumile projektide nimekirja, mille esitajad saavad taotleda toetust piirkonna konkurentsivõime tugevdamise (PKT) meetmest, omavalitsusjuhid on aga rahulolematud projektide pingeritta seadmise protsessiga.

Maavanema hindamiskomisjoni määratud ekspertidest on SA Rakvere Teater esindaja Velvo Väli ning ettevõtja, osaühingu Viitna Kõrts juhatuse liige Roman Kusma Rakvere linnavolikogu liikmed.

Rakvere vallavanem Aivar Aruja tõstatas viimatisel, üleeelmisel nädalal peetud Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu (VIROL) koosolekul teema, et kui on kokku lepitud, et komisjoni ei saa kuuluda omavalitsuste esindajad kui võimalikud taotlejad, siis kuidas läheb selle põhimõttega kokku linnavolikogu liikmete sinna arvamine.

Maavanem Marko Torm rääkis, et komisjoni ei moodustatud volikokku kuulumise põhimõttel, vaid sinna valiti inimesed nende erialaste oskuste, kogemuste ja teadmiste alusel mitmest valdkonnast.

Kultuurivaldkonna esindamiseks tehti ettepanek Velvo Välile kui maakonnas asuva, kuid üleeestilise kultuuriasutuse juhile, Roman Kusma oli kaasatud kui maakonnaülese mõjuga ettevõtja.

Kadrina vallavanem Erich Petrovits leidis, et sellist asja oleks olnud vastutustundlik siiski vältida. “Seaduslikus mõttes ei olegi maavanemale midagi ette heita, ta oleks võinud projektide üle otsustada ka komisjoni moodustamata. Aga küsimus on usalduses, suhtlemises ning omavalitsuste ja maavalitsuse vahelises koostöös,” sõnas Petrovits.

Loe pikemalt homsest Virumaa Teatajast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles