Parimad võimalused arenguks on Rakverel ja selle lähiümbrusel

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunda sadama võimaluste paranemine on üsna tõenäoline.
Kunda sadama võimaluste paranemine on üsna tõenäoline. Foto: Meelis Meilbaum

Nimekirja, milles olijad saavad taotleda toetust piirkonna konkurentsivõime tugevdamise meetmest, jõudis küll kokku 33 projekti, kuid maakonnale eraldatud toetuste summast, mis on 12,4 miljonit eurot, jaguks vaid kuue esimese rahastamiseks.

Kõige prioriteetsemateks on seatud Sõmeru tööstusalale juurdepääsu rajamine; Võsu-Käsmu kergliiklustee rajamine; Rakvere vallimäele kavandatud laululavakompleksi ehitamine; Rakveres Pika tänava muinsuskaitsealuse avaliku ruumi projekteerimine ja valmisehitamine; Tapa raudteejaama, bussijaama, kesklinna haljastuse ja inimeste igapäevaste liikumisvõimaluste väljaarendamine ning Kunda reisisadama arendus.

Väike-Maarja vallavanem Indrek Kesküla tõi välja, et maavanem kinnitas veebruaris Lääne-Virumaa arengustrateegia, kus on sätestatud, et maakonna lõunaosas, Rakke, Laekvere, Tamsalu ja Väike-Maarja vallas on ääremaastumise suundumus ülejäänud maakonnaga võrreldes tugevam ja vajadus piirkonna ettevõtlust tugevdada ilmneb selgemalt, samas ei ole tervest piirkonnast 12,4 miljoni euroga kaetute hulgas ühtegi projekti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles