Täna esietendub "Põhjas"

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jussi Sorjaneni lavastus "Põhjas".
Jussi Sorjaneni lavastus "Põhjas". Foto: Rakvere Teater

Täna esietendub Rakvere teatris  Soome sõltumatu teatriskeene lavastaja Jussi Sorjaneni  töötlus  Maksim Gorki näidendist "Põhjas".

Jussi Sorjase ja Rakvere Teatri kohtumise lugu ulatub aastasse 2012, mil  Jussi viibis  Tartu Draamafestivalil Soome teatraalide rühmaga, kes  otsisid Eestist koostööpartnerit projektile  "Üle piiri." Plaan  sai teoks ning 3 teatri ühistöö päädis kolme  lavastuse, rohkete  festivalikutsete ning Soome riikliku teatripreemiaga aastal 2014.

Käesolev "Põhjas" lavastus on mõlemapoolse huvi järgmine silmaga nähtav  tulemus. Materjalivalikut selgitades ütleb lavastaja: "Ma ei arva, et  klassikalisi näidendeid peaks tegema klassikaliselt või vastupidi.  Oluline, et see kõnetaks praegust aega. Gorki puhul saab võtta tema  meelsuse ja vaimu, aga ei saa unustada, et lugu on kirjutatud enam kui  100 aastat tagasi, mil maailm oli praegusest totaalselt erinev. "

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles