Ajaleht saab paberile minutitega

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Meelis Meilbaum

Üks kaheksaküljeline Virumaa Teataja kaalub 24 grammi, ühe päeva tiraaž aga pea 150 kilogrammi. Et üle saja kilo ajalehti arvutist paberile jõuaks, kulub aga märksa vähem aega kui selle artikli valmimiseks.

Kui Virumaa Teataja küljendajad õhtul kella seitsme ajal valmis lehe interneti kaudu Tartusse Kroonpressi trükikotta teele panevad, vaadatakse leht seal esmalt arvutiekraanil üle. Kusjuures püütakse märgata ka suuremaid apsakaid, näiteks eksimisi kuupäevas, kuid ikkagi sekkub vahel trükikratt ning ütleb oma arvamuse.

Kui aga trüki ettevalmistusosakonnas on failid üle vaadatud ning vajalikud tehnilised protsessid tehtud, valmivad järgmise päeva Virumaa Teataja trükiplaadid. Need on umbes 60 x 80 sentimeetrit suured metallplaadid, mida kasutatakse vaid korra ning millele mahub neli lehekülge. Ettevalmistus kestab umbes 10–15 minutit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles