“Jalgrattaballett” jõuab telesse hilinemisega

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere kesklinn.
Rakvere kesklinn. Foto: Meelis Meilbaum

Rakvere keskväljakul skulptuuri “Noormees jalgrattal muusikat kuulamas” avamiseks loodud etendus “Otse vaadates ei näe te tihti midagi”, mida pidanuks nägema ETVs Arvo Pärdi sünnipäevakontserdi teleülekande lõpus, jäi ülekande venimise tõttu ekraanile jõudmata. “Jalgrattaballetti” on kavas näidata 1. oktoobril.

“See, mis õigel eetriajal, 11. septembri õhtul ETV kanalilt näha võis, oli Rahvusringhäälingu suur aps. Otseülekanne venis ning Ringhäälingu peakorter otsustas ülekande, mille lõppu meie salvestus oli planeeritud, lõpetada õigeaegselt. Seega eesti rahvas meie linna keskväljaku sündmust tol õhtul ei näinud,” rääkis etenduse lavastaja Kati Kivitar.

Kivitari sõnul palusid ETV-poolne produtsent ja režissöör lavastuse tegijatelt vabandust ning sättisid saatekava nii, et 1. oktoobril, rahvusvahelisel muusikapäeval, antakse eetrisse kuju avamise ballett eraldi saatena.

Vaatmata teleäpardusele on lavastajal hea meel etenduse kohta saadud positiivse tagasiside üle. “Linnarahvas laupäevase publikuna oli lummatud, linnapea väga rahul, ETV tiim ja nende peakorter Tallinnas olid materjali nähes nii üllatunud, et sain neilt mitmed kiiduavaldustega kõned kommentaaridega, et kunagi varem pole tele üles võtnud niivõrd stiilset ja läbitöötatud kuju avamist. Ja lõpuks Arvo Pärt ise - ta oli liigutatult tänulik meie etenduse eest, see meeldis talle väga,” kõneles Kivitar.

Rattaballetis osalesid näitleja Mait Joorits, esteetika- ja tantsukooli tüdrukud, Tarvanpää meesterühm, tsirkusestuudio Folie monoratturid, Rakvere trikiratturid ja teised vabatahtlikud.

“Olen rõõmus, õnnelik, rahul ja tahan tänada kõiki osavõtjaid, kes olid nõus tulema kaasa esialgu ehk isegi veidralt kõlanud mõttega teha Rakvere linna inimestega ühisel jõul üks suur jalgattaballett sünnipäevakingiks Arvo Pärdile,” ütles Kati Kivtar.

Videosalvestist jalgrattaballetist saab näha aga Taavi Varmi tehtud videolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles