Tamsalu volikogu karistas vallavanemat

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tamsalu vallavanem Toomas Uudebergi sõnul tuleb küll revisjonikomisjoni märkustesse tõsiselt suhtuda ning järeldused teha, kuid paljude punktide puhul on tegemist kirjapandud arvamusega.
Tamsalu vallavanem Toomas Uudebergi sõnul tuleb küll revisjonikomisjoni märkustesse tõsiselt suhtuda ning järeldused teha, kuid paljude punktide puhul on tegemist kirjapandud arvamusega. Foto: Marianne Loorents

Tamsalu valla revisjonikomisjon avastas kontrollimisel puudusi kultuurimaja töös, samuti seda, et GPS-seadmete abil ei kontrollitud talihooldetööde mahtu.

Tamsalu vallavolikogu, kes viimatisel istungil revisjonikomisjoni akti kinnitas, karistas vallavanem Toomas Uudebergi kui vallavalitsuse ja selle allasutuste tegevuse eest vastutajat kuupalga vähendamisega kolmeks kuuks kümne protsendi võrra alates aprillist.

Tamsalu kultuurimaja puhul leidis revisjonikomisjon, et seal tehakse üritusi, mille jaoks ei ole valla raha kasutatud säästlikult, otstarbekalt ja sihipäraselt. Pidudel, kus pakutakse toitu, jooke, muusikalist meelelahutust, ei kata piletitulu korraldamiskulusid. Näiteks 2013. aasta  kultuurimaja sünnipäeva ning ühtlasi aasta lõpupeo kulud moodustasid 1598 eurot ja piletitulu oli 779 eurot. Seega kasutati vallaeelarvest konkreetse ürituse korraldamiseks 819 eurot, kuid sellele lisandub veel kulu kostüümide laenutamise ja majandussõitude eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles