Toidust, mis ajab sügelema või aevastama, tuleb loobuda

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Proviisor Lea Jõesaar ütleb, et kui klient ei julge ise kodus testi tarvis verd võtta, aidatakse tal seda ka apteegis teha - alati võib julgesti küsida nii nõu kui abi.
Proviisor Lea Jõesaar ütleb, et kui klient ei julge ise kodus testi tarvis verd võtta, aidatakse tal seda ka apteegis teha - alati võib julgesti küsida nii nõu kui abi. Foto: Meelis Meilbaum

Eestis kannatab toiduallergia all hinnanguliselt üks inimene kümnest. Toiduallergia on organismi ülitundlikkus teatud toiduainete suhtes ning avaldub allergilise reaktsioonina. Enim kannatavad selle käes lapsed, kuid üha rohkem ka täiskasvanud.

Viru Südameapteegi juhataja proviisor Lea Jõesaar ütles, et allergiajuhtumeid on tulnud üha juurde. “Inimesed ei ole olnud teadlikud, näiteks ostavad tihti tablette kõhu kinnipanekuks, teadmata, et põhjuseks on tegelikult allergia. Leib ja piim on põhitoiduained ning samas allergeenid, mida inimene ei pruugi kannatada, ja nende üheks tunnuseks võib olla kõhulahtisus,” rääkis Lea Jõesaar ja lisas, et konkreetne toiduaine sobib inimese organismile siis, kui see sobib tema immuunsüsteemiga.

“Toiduallergiate puhul on oluline täpne diagnoos ja õigeaegne ravi. Tähtis on teada, mis on inimese põhiallergeen ehk toiduallergia põhjustaja, ning see menüüst välja jätta. Selle järel võib tervis märgatavalt paraneda,” kõneles proviisor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles