Eestis kannatab toiduallergia all hinnanguliselt üks inimene kümnest. Toiduallergia on organismi ülitundlikkus teatud toiduainete suhtes ning avaldub allergilise reaktsioonina. Enim kannatavad selle käes lapsed, kuid üha rohkem ka täiskasvanud.
Tellijale
Toidust, mis ajab sügelema või aevastama, tuleb loobuda
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru Südameapteegi juhataja proviisor Lea Jõesaar ütles, et allergiajuhtumeid on tulnud üha juurde. “Inimesed ei ole olnud teadlikud, näiteks ostavad tihti tablette kõhu kinnipanekuks, teadmata, et põhjuseks on tegelikult allergia. Leib ja piim on põhitoiduained ning samas allergeenid, mida inimene ei pruugi kannatada, ja nende üheks tunnuseks võib olla kõhulahtisus,” rääkis Lea Jõesaar ja lisas, et konkreetne toiduaine sobib inimese organismile siis, kui see sobib tema immuunsüsteemiga.