Meie totu sai ka Toompeale

Mare Rossmann
, rakverlane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mare Rossmann.
Mare Rossmann. Foto: Erakogu

Nii ütles üks mees valimistejärgse päeva hom­mikul. Meie kepikati jõudis ka marjamaale, lisas teine. Aga see ilueedi, keda mina valisin, pidi jääma karjamaale, lisas kolmas. Mis muud, kui see pudel, mille ta mulle võidu puhul lubas, jääb saamata.

Oli lõbus ja kurb ühtaegu. See, kuidas inimene võimu nimel kaotab oma väärikuse ja tõsiseltvõetavuse, võiks olla isegi naljakas, kui sellest ei sõltuks meie kõikide päriselu. Suhe valija ja võimulepürgija vahel on peaaegu sama intiimne kui abielus oleva mehe ja naise vahel. Oma iidoli kaotust elatakse valusalt üle. Tahtsin Tammsaaret valida, aga ei leidnud ühestki nimekirjast. Ta on ju surnud. Kas tõesti? Millal ta suri? Ma ei teadnud, et ta haigegi oleks olnud. Valisin siis selle “840 muidugi”.

Mina otsisin neid, kes seda vanainimeste asja ka ajaksid. Ei leidnud. Siis valisin selle, kes andis kondoomi pealkirjaga “Kindlalt edasi!” Tahtsin onutütrele kinkida. Ta ütles, et see nänn, mis nad jagavad, on pärit laojääkidest. Eelmine kord sain ka kondoomi, mis mind täiega alt vedas. Kui küsisin boyfriend´ilt, kas talle meeldiks enam poiss või tüdruk, vastas ta, et tema tahtis ainult meeldivalt aega veeta. Nüüd olen üksikema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles