Pioneerid valmistuvad Siiliks

Eva Samolberg-Palmi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA sõdurid Türil
USA sõdurid Türil Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

1. jalaväebrigaadi Tapa linnakus algas eile pioneeripataljoni reservõppekogunemine, millel osaleb ligi 50 aastatel 2011-2013 pioneeripataljonis teenistuse läbinud reservväelast.

"Õppekogunemisele on kutsutud reservväelastest rühma- ja jaoülemad, kes värskendavad õppuse Siil eel enda erialaseid teadmisi ning täiendavad oma pedagoogilisi oskusi selleks, et pakkuda mais toimuval suurõppusel oma sõduritele parimal tasemel väljaõpet," ütles pioneeripataljoni staabi ülem major Ainar Afanasjev.

Pioneeripataljoni reservõppekogunemine kestab kaks nädalat. Esimesel nädalal läbivad põhjalikuma erialase ettevalmistuse rühmaülemad ning järgmise nädala alguses liituvad nendega jaoülemad, kelle vastutusala sõdurite välaõppe planeerimisel on väiksem.

Järgmise nädala kolmapäeval alustatakse juba üheskoos taktikaliste harjutustega Tapa linnaku territooriumil ja selle lähiümbruses. Reservõppekogunemine lõpeb reedel, 10. aprillil.

Õppekogunemisel osalenud pioneerid naasevad taas teenistusse mai alguses, et võtta osa enam kui 13 000 osalejaga suurõppusest Siil 2015. 1. jalaväebrigaadi koosseisu kuuluva Tapa linnakus asuva pioneeripataljoni ülesanne on toetada lahingüksuste tegevust liikumisetagamise, tõkestamise ja välikindlustamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles