Kõik algas piimaklaaside lugemisest

Katrin Uuspõld
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naised, kes on MTÜ WeCanDo juhatuses (vasakult): Sirje Sepnik, Signe Käspri, Evelin Tõnisma, Karmen Eha ja Kylli ­Sumin. Igaühel on oma ülesanne: kes peab poodi, kes administreerib FB lehte, kes korraldab annetuste logistikat, kes tegeleb abivajajate leidmise ja tausta kontrollimisega.
Naised, kes on MTÜ WeCanDo juhatuses (vasakult): Sirje Sepnik, Signe Käspri, Evelin Tõnisma, Karmen Eha ja Kylli ­Sumin. Igaühel on oma ülesanne: kes peab poodi, kes administreerib FB lehte, kes korraldab annetuste logistikat, kes tegeleb abivajajate leidmise ja tausta kontrollimisega. Foto: Fotod: erakogu, montaaž: Toomas Erapart

Kui Kylli Sumin oli kord Peipsi ääres külas ja kuulis pereema lapsele ütlemas, et aitab, täna sa jõid oma piimaklaasi juba tühjaks, järgmise saad homme, siis oli see tema jaoks šokk. Sealt alates hakkas ta märkama inimeste täitmata vajadusi ning tahtis omalt poolt nende heaks midagi teha.

Kylli on Rakveres sündinud, kasvanud, koolis käinud. Aastaid elab ta aga Soomes, Helsingis. Tema peres kasvavad 14aastane tütar ja kaks koera, oma igapäevatööd teeb ta Õiglase Kaubanduse hulgimüügiga tegelevas firmas turundusjuhina.

Koos käputäie teiste Soomes elavate eesti naistega, kes tundsid muret sünnimaal olevate laste ja vaesemate perede pärast, lõi ta 2013. aasta detsembris seltsi ning pool aastat hiljem MTÜ WeCanDo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles