"... and Blue" kusub vaatajaid mõtteid vahetama

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stseen Fine5 tantsuteatri lavastusest "... and Blue".
Stseen Fine5 tantsuteatri lavastusest "... and Blue". Foto: Fine5

Fine5 tantsuteatri koreograaf-lavastaja Renee Nõmmik ütleb lavastusega “ ..and Blue” Rakverre tuleku eel, et tantsu ei tasu karta, ja kutsub selle üle mõtteid vahetama.

“Inimestele, kes arvavad, et ei tea, kuidas tantsu vaadata, tahaks ainult ühte julgustuseks öelda - tulge kohale ja vaadake! Sõnadega seda kirjeldada ei saa. Loodan väga, et see vaatamis- ja kuulamiskogemus on elamusi ja mõtteid tekitav, mitte ebamugavat arusaamatust kaasaegses tantsus toimuva suhtes süvendav.”

Rakveres on võimalus näha Tiina Olleski ja Rene Nõmmiku lavastust “...and Blue”, mis pälvis äsja eesti teatri tantsuauhinna kui läbinisti eestimaine teos, mille kunstiline küpsus on saavutatud tihedas koostöös muusikute, valguskunstniku ning isikupäraste tantsijatega.

“…and Blue“ on abstraktne ja metafoorne tantsuteos üksiolemise-tundest, hirmust ja pingest üksiku ja grupi vahel, kui empaatiavõime asendub ükskõiksuse ja hoolimatusega, igatsusest ja pürgimusest sellest hirmust vabaks saada.

Renee Nõmmik ütles, et trupp soovib kõigi huvilistega peale etendust ka vestelda. “Soovime oma seisukohti ja loomeprintsiipe tutvustada ja ka kõiki vaatajate tõlgendusi, kommentaare ja küsimusi kuulata,” sõnas lavastaja.

„…and Blue“ esietendus kuraatorprogrammi raames Vaba Lava teatrilaval Tallinnas. See on mõtteline järg 2013. aastal Jekaterinburgi Teatris Provintsalnõje Tantsõ esietendunud lavastusele „…and Red“. Mõlema lavastuse muusika autoriks on kontrabassivirtuoos Taavo Remmel ning koreograaf-lavastajateks Tiina Ollesk ja Rene Nõmmik. Tantsivad Helen Reitsnik, Tatjana Romanova, Simo Kruusement, Endro Roosimäe, Tiina Ollesk, Olga Privis.

Lavastus on kutsutud Venemaale Krasnojarskisse rahvusvahelisele kaasaegse tantsu festivalile “Isadora” ja rahvusvahelisele kaasaegse tantsu festivalile "On the Edge" Ekaterinburgi. Rakvere teatris etendub “... and Blue” 7. aprillil kell 19.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles