Lihavõtteks munad paelale ja küpsistesse

Katrin Uuspõld
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muna mõlemasse otsa uuristada augud ...
Muna mõlemasse otsa uuristada augud ... Foto: Mari-Riina Rist

Lihtsate vahendite ja vähese vaevaga jõuab veel pühadeks Mari-Riina Risti näpunäidete kohaselt nii lihavõttekaunistusi, pidulikke küünlaid kui ka maitsvaid küpsiseid teha – jõukohast tegevust jagub kogu perele.

Mari-Riina Rist rõhutab, et kogu ettevõtmine on äärmiselt lihtne. Alustatakse karbitäie valgete munade tühjakspuhumisest, mis iseäranis lapsi vaimustab ja neis suurt elevust tekitab. Muna mõlemasse otsa tuleb õrnalt kraapida augukesed ning rebu sukanõela või hambatikuga läbi torgata – et oleks lihtne sisu välja puhuda.

Tühjad munakoored saab igaüks oma fantaasiale vastavalt kaunistada. Mari-Riina koos sõbranna Kady ja lastega joonistas näiteks mustade veekindlate markeritega lindude ja okste motiive. Hiljem tuleb lükkida munad vaheldumisi pärlitega nöörile ning kuuma liimiga lisada veel ehteks sulgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles