Vargad on sihikule võtnud maamajad

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Aivar Aotäht

Televiisor, võimendi, raadio, tööriistad, hoidised – need on osa asjadest, mis vargad on viimasel ajal maakodudest minema viinud. Rakvere politseijaoskonna piirkonnapolitseiniku Avo Koppase sõnul registreeriti Rakvere politseis ainuüksi märtsikuus 11 juhtumit, kus kurjategijad on murdnud kas elamutesse või kõrvalhoonetesse.

Sagenenud sissemurdmiste tõttu soovitab politsei kõigil majaomanikel pöörata tähelepanu oma kodu turvalisemaks muutmisele. “Vargad valivad just kõrvalistes kohtades asuvaid maju, sest akna või ukseklaasi lõhkumisega tekitatud müra ei pälvi siis kellegi tähelepanu,” selgitas Koppas. “Samuti võib nentida, et väiksemates kohtades pole inimesed turvameetmeid aktiivselt kasutusele võtnud.”

Arusaadavalt ei ole võimalik varaste käike ette näha, kuid siinkohal peaks toimima naabrite hoolivus ja tähelepanelikkus võõraste suhtes. Näiteks naabrimaja hoovis seisev võõras auto ning tundmatud askeldavad isikud on juba piisav põhjus, et helistada lühinumbril 112 ja oma kahtlustest teada anda. “Kui kõne tulemusel tabatakse vargad, siis võite kindel olla, et teile on tänulikud nii naabrid kui ka politsei,” jätkas Koppas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles