Kolledži kohal rippuv kirves jäi õhku

Eva Samolberg
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõsised teemad: TLÜ Rakvere kolledži tulevikku lahkasid TLÜ arendusprorektor Eve Eisenschmidt (vasakul), rektor Tiit Land ja akadeemiline prorektor Priit Reiska. Olukorda jälgisid murelikult teiste hulgas ka maavanem Marko Torm ning VIROLi­ tegevdirektor Sven Hõbemägi (nurgas paremal).
Tõsised teemad: TLÜ Rakvere kolledži tulevikku lahkasid TLÜ arendusprorektor Eve Eisenschmidt (vasakul), rektor Tiit Land ja akadeemiline prorektor Priit Reiska. Olukorda jälgisid murelikult teiste hulgas ka maavanem Marko Torm ning VIROLi­ tegevdirektor Sven Hõbemägi (nurgas paremal). Foto: Marianne Loorents

Möödunud nädalal teatas Tallinna ülikool, et rektoraat tegi Rakvere kolledžile ettepaneku tänavu uute üliõpilaste vastuvõttu mitte korraldada. Eile kogunesid kolledži nõukogu liikmed, maakonna ja linna ning ülikooli rektoraadi esindajad, et emotsionaalseks kiskuva arutelu käigus lahendusi leida.

Rahanappus ja õpilaste vähesus ei käi üksnes üldhariduskoolide kohta – samasuguste probleemidega heitlevad ka kõrgkoolid. Just finantsvahendite nappus sunnib ülikooli langetama raskeid otsuseid.

Tallinna ülikool on seadnud uueks sihiks kujundada viis erialadeülest teaduspõhist fookusvaldkonda. Neile keskendumine eeldab nii kulude vähendamist kui tegevuste koondamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles