Külalood: Kännubaar on Eesti parim baar

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein, see Kadrina Sikk.
Rein, see Kadrina Sikk. Foto: Meelis Meilbaum

Kevad algab vähemasti kolm korda. Esimest korda tavaliselt kalendris. Teist korda algab kevad kevad- ehk ülestõusmis- ehk munadepühaga. Kolmandamat korda algab kevad aga siis, kui külamehed oma külades kännubaari avavad. Et kolm on kohtu seadus, siis on kevad ka oma kolmandama saabumise korraga pärale jõudnud.

Seega: tere tulemast kännubaari, Eesti parimasse baari. Et kust ma tean, et parim? Aga ainult Eesti parim baar, kännubaar, saab külaühiskonnas paljuneda kui lihavõttejänese pere, täites oma kaugemate ja lähemate sugulastega nii poetagused kui poeesised, nii rahvamajade nurgaveered kui bussipeatused ja külade lehtlad, aiamaadest rääkimata.

Kõikvõimalikke paiku, kus kännubaar igal kevadel tekib ja taas tekib, on suisa võimatu üles lugeda. Samas võib harvem kui päikesevarjutust kohata Eestimaal küla, kus oma kännubaari sel või teisel moel ei oleks. Kännubaar on külades elu tunnusmärgiks. Ja kui kinni läheb viimane Eesti küla kännubaar, on ka külaelu Eestimaal lõplikult hävinenud. Aga niikaua kui külades on kasvõi üks mees, kes veel kesvamärga hindab ja seda vabas õhus, näiteks kännu või puupaku peal istudes pruugib, pole olukord lootusetu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles