Hans Hindpere perekond kinkis Jõhvi kontserdimajale klaveri

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõhvi kontserdimaja.
Jõhvi kontserdimaja. Foto: Priit Simson/Postimees

 Jõhvi kontserdimaja esitleb homme Hans Hindpere perekonnalt kingituseks saadud Estonia tiibklaverit, mis teenis heliloojat tema kodus Tallinnas truult aastakümneid.

Jõhvist pärit helilooja kultuuriväärtuslik klaver leiab koha kontserdimaja teisel korrusel, kus avatakse laupäeval kell 15 Hindpere saal. 

Enne seda toimub kontserdimaja kammersaalis Hans Hindpere laulude päev „Kõnnib kevad...“, kus osalevad vokaalansamblid üle  Eesti.

Hans Hindpere (18. märts 1928 Jõhvi – 27. september 2012) on eesti helilooja.

Ta on tuntud kui viljakas levimuusika looja ning laste- ja noortelaulude autor. Silmapaistev on olnud tema mitmekülgne tegevus klaverimängija ja ansamblijuhina. Ta on loonud üle tuhande muusikapala. Hans Hindpere omandas keskhariduse Jõhvi gümnaasiumis. Hiljem õppis ta Georg Otsa nimelises Tallinna muusikakoolis. Tallinna Riikliku Konservatooriumi lõpetas ta 1963. aastal kompositsiooni erialal Anatoli Garšneki klassis. Hans Hindpere on olnud Rakvere teatri muusikaala juhataja, Eesti Televisiooni muusikasaadete toimetaja, Eesti Heliloojate Liidu noortesektsiooni esimees, Tallinna Pedagoogilise Instituudi orkestreerimise ning ansamblilaulu arranžeerimise õppejõud. Ta tegutses kontsertmeistrina Eesti NSV Riiklikus Filharmoonias ja Estonia teatris, saates paljusid omal ajal populaarseid soliste: Artur Rinne, Endel Pärn, Vladimir Sapožnin, Kalmer Tennosaar, Uno Loop, Voldemar Kuslap, Väino Puura, Heli Lääts, Helgi Sallo, Heidy Tamme, Leida Sibul jt.

Tema loomingu põhiosa moodustavad levilaulud ja lastelaulud nii kooridele kui ka solistidele. Hindpere on loonud muusika ligi 40 teatrilavastusele ja filmile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles